Het Hermitage Kwartet is sinds 2015 het vaste festivalkwartet van het Aurora Festival te Groningen. Op uitnodiging van artistiek leider Paul Komen speelt het Hermitage Kwartet jaarlijks grote werken uit het strijkkwartet repertoire. Dit werd meteen het eerste jaar met veel enthousiasme ontvangen. ‘Vlijmscherp en razend spannend’ schreef het dagblad van het Noorden over hun première.

Inmiddels geeft het kwartet ook vele concerten buiten het jaarlijks terugkerende Aurora Festival waaronder in de Hermitage Amsterdam en meerdere malen in het festival van Emmy Verhey.

Jacobien en Francien zijn reeds bijzonder gerespecteerde musici in het Nederlandse muziekleven. Beiden vervullen een aanvoerders positie in topensembles van Nederland (Amsterdam Sinfonietta en het Radio Filharmonisch Orkest) en staan daarnaast met diverse grote solisten en kamermusici op nationale en internationale podia. Floor Le Coultre is met onderscheiding afgestudeerd aan het conservatorium van Den haag en heeft vele prijzen op haar naam staan. Inmiddels treedt zij veel op als kamermusicus op internationale festivals. Amber Docters van Leeuwen, bekend onder andere als prijswinnares van de Cellobiënnale 2008,  treedt veelvuldig op als soliste waarbij zij zoekt naar het grensvlak tussen theater en kamermuziek.

Leden:

Jacobien Rozemond en Floor Le Coultre, viool

Francien Schatborn, altviool

Amber Docters van Leeuwen, cello

www.hermitagekwartet.nl

Hermitage kwartet