In 2017 ontmoette Jacobien accordeoniste Renée Bekkers, bekend van het ensemble Toeac. Jacobien en Renée maakten een tournee met 'Vivaldi Code Rood', een muziektheatervoorstelling opgezet door en uitgevoerd met altvioliste Esther Apituley.

Renée en Jacobien hadden meteen een klik en na het project besloten zij samen een programma te gaan maken. Hun eerste optredens vonden al gauw plaats in het Zoom! Kamermuziekfestival en werd met groot enthousiasme door het publiek ontvangen. Dit seizoen zijn zij te horen in meerdere concertseries in Nederland en in het Festival van Vlaanderen.

Het duo brengt het kleurrijke programma ‘Vox’ ten gehore:

Weinig woorden kunnen soms veel zeggen. Vocalise oftewel Vox is een gedicht dat is opgebouwd uit één of twee klinkers. In deze gedichten staat de klank centraal: het woord gaat hier haar primaire functie van communicatiemiddel voorbij en wordt wendbaar, associatief en puur klankmateriaal.

Wie in dergelijke gedichten op zoek gaat naar een eenduidige betekenis, komt dan ook gauw op een dwaalspoor terecht.

Het programma van Rozemond & Bekkers is geïnspireerd op dit gegeven; waar enerzijds de stem letterlijk zal worden ingezet, hebben de composities ook veelal een link met de menselijk stem. Het duo zorgt daarbij voor een perfecte balans tussen folklore, klassiek en innovatie. Met werken van onder andere Piazzolla, Podgaits, Rachmaninov, Strawinsky en Ravel.

Accordeon duo Jacobien Rozemond