In 2017 ontmoette Jacobien accordeoniste Renée Bekkers, bekend van het ensemble Toeac. Jacobien en Renée maakten een tournee met 'Vivaldi Code Rood', een muziektheatervoorstelling opgezet door en uitgevoerd met altvioliste Esther Apituley.

Renée en Jacobien hadden meteen een klik en na het project besloten zij samen een programma te gaan maken. Inmiddels hebben ze als duo opgetreden in verschillende kamermuziekseries, het Kamermuziekfestival Zoom! en het Festival van Vlaanderen waar zij met groot enthousiasme door het publiek werden ontvangen. De Nederlandse componisten Willem Jeths en Gerard Beljon zijn bezig met composities voor hen te schrijven. In 2021 gaan ze met het label Cobra Records een cd opnemen met werken van onder meer Sergej Rachmaninow, Astor Piazzolla, Igor Strawinsky, Maurice Ravel, Willem Jeths en Gerard Beljon uit hun kleurrijke programma Vox:

Weinig woorden kunnen soms veel zeggen. Vocalise oftewel Vox is een gedicht dat is opgebouwd uit één of twee klinkers. In deze gedichten staat de klank centraal: het woord gaat hier haar primaire functie van communicatiemiddel voorbij en wordt wendbaar, associatief en puur klankmateriaal.

Wie in dergelijke gedichten op zoek gaat naar een eenduidige betekenis, komt dan ook gauw op een dwaalspoor terecht.

Het programma van Rozemond & Bekkers is geïnspireerd op dit gegeven; waar enerzijds de stem letterlijk zal worden ingezet, hebben de composities ook veelal een link met de menselijk stem. Het duo zorgt daarbij voor een perfecte balans tussen folklore, klassiek en innovatie.

Accordeon duo Jacobien Rozemond