CD bestellen

De nieuwe CD VOX van Duo Rozemond & Bekkers wordt gereleased op 30 september! De kosten zijn 25,- inclusief BTW en verzendkosten. U kunt de CD al bestellen door een mail te sturen naar jacobienrozemond@gmail.com.

In VOX verbindt Duo Rozemond & Bekkers nieuwe muziek voor viool/stem en accordeon met composities van de grootmeesters van 100 jaar geleden: Rachmaninov, Stravinsky, Ravel en Satie. De nieuwe composities zijn van de Nederlandse componisten Willem Jeths (gebaseerd op zijn opera Ritratto), Gerard Beljon, de Joodse componisten René Samson (Nederland), Iván Fischer (Hongarije) en Efrem Podgaits (Rusland) en de Baskische componist Gorka Hermosa (Tango).

Jacobien Rozemond en Renée Bekkers hebben hiermee een collage van werken samengesteld waarin alle mogelijkheden van het instrumentarium worden verkend. Zo kan het accordeon soms als een orgelklank met de viool een diep gevoel van sereniteit oproepen, te horen in het Ave Maria van Podgaist en in de koralen uit Ritratto van Willem Jeths, dit in groot contrast met de nostalgische romantiek van Rachmaninov, de volksmuziek in de tango’s en de Joodse liederen. Door af en toe zang toe te voegen en teksten te reciteren verrijken Jacobien Rozemond en Renée Bekkers de kleuringen en zeggingskracht van hun programma.

CD VOX van Duo Rozemond & Bekkers